Hoe u doelen kunt configureren in Analytics

Zakelijke doelen en Google Analytics-doelen

  • Zakelijke doelen zijn acties die uw gebruikers op uw site moeten uitvoeren. Telkens wanneer een gebruiker een gewenste actie uitvoert, spreken we van een ‘conversie’. Dit kan een aanmelding voor een nieuwsbrief zijn of de aankoop van een product.

 

  • In Google Analytics gebruikt u de functie Doelen om deze conversies bij te houden. Zodra u Doelen heeft geconfigureerd, genereert Analytics conversiegerelateerde statistieken. Bijvoorbeeld het totale aantal conversies en het percentage gebruikers dat een conversie uitvoert. Dit is het ‘conversiepercentage’.

To Get Started 1.58 

Register Button Clicks With Google Tag Manager

Overzicht van de doelgroeprapporten

Demografische en interesserapporten

U kunt pas gegevens in deze rapporten weergeven als u de advertentiefuncties in de demografische en interesserapporten heeft ingeschakeld voor elke property.
1.Ga bij Beheerder naar Property en selecteer Property-instellingen. 01.35 min
2.Schakel bij Advertentiefuncties ‘Rapporten over demografische en interessecategorieën inschakelen’ in.

Campagnes bijhouden met URL-maker

URL-Builder

Kort iets over de naamgeving. Meestal gebruikt u één woord voor de naam van uw tags. Als u meerdere woorden gebruikt, voegt de URL-maker underscores toe om te voorkomen dat de URL spaties bevat. Zorg dat uw spelling en hoofdlettergebruik consistent is wanneer u tagwaarden opgeeft. Aangezien Google Analytics hoofdlettergevoelig is, wordt de campagne ‘PROMO1’ met allemaal hoofdletters afzonderlijk weergegeven van de campagne ‘promo1’ met allemaal kleine letters. Zorg ook voor consistente mediumnamen, zoals ‘display’ voor banneradvertenties en ‘e-mail’ voor e-mailcampagnes.

 

Hoe u Analytics gebruikt met AdWords

AdWords-accounts  volg de instructies om een account te maken. Dit kost maximaal 20 minuten.

Als u Google Analytics aan AdWords wilt linken, moet u eerst inloggen bij Analytics met hetzelfde e-mailadres als voor uw AdWords-account. U vindt het e-mailadres waarmee u heeft ingelogd in de rechterbovenhoek. Houd er rekening mee dat u de beheerder moet zijn van beide accounts. Klik vervolgens op het tabblad Beheerder.

Zorg dat u zowel het account selecteert als de property die u aan uw AdWords-account wilt linken. Selecteer in het gedeelte Property de optie AdWords-links. Alle AdWords-accounts die u heeft gelinkt aan uw Google-account, worden automatisch weergegeven. Selecteer het te koppelen account en klik op Doorgaan. Typ nu de titel voor de gekoppelde groep. Dit kan uw AdWords-account-ID zijn.

Selecteer nu de weergaven waarin u de AdWords-gegevens wilt weergeven en selecteer ‘Accounts linken’. Het gelinkte account verschijnt onder de opgegeven naam in de lijst met gekoppelde groepen.

To Get Started 02.00 min

-Google Analytics Advanced-

De anatomie van een ‘hit’ 01.48min – 02.32min

Als we de URL-tekenreeks opsplitsen, kunt u zien dat er nuttige informatie aan Analytics wordt doorgegeven over de gebruiker die de hit activeerde. We kunnen dingen zien zoals:

  • de taal die in de browser van de gebruiker is ingesteld,
  • de naam van de pagina die wordt bekeken,
  • de schermresolutie van het apparaat van de gebruiker,
  • de Analytics-ID die de betreffende hit aan het juiste Analytics-account koppelt.

De drie meest voorkomende typen hits zijn:

  • paginaweergavehits,
  • gebeurtenishits,
  • transactiehits.

Geavanceerde filters voor weergaven instellen

Er zijn twee soorten filters: ‘vooraf gedefinieerde’ en ‘aangepaste’ filters. 0.21min
Houd er ook rekening mee dat de volgorde waarin u de filters toepast erg belangrijk is. Elk filter geeft gefilterde gegevens door aan het volgende filter in de reeks. Daarom moet u goed nadenken over de volgorde waarin u uw filters toepast.
Adjust the order of your filters 5.45 min

 

Aangepaste dimensies instellen, Custom Dimension

Instellen 01.14min

Ga naar het gedeelte Beheer om een aangepaste dimensie in te stellen. Selecteer de property waarin u de dimensie wilt toepassen. Klik vervolgens op ‘Aangepaste definities’ en dan op ‘Aangepaste dimensie’. Klik nu op ‘Nieuwe aangepaste dimensie’.

U geeft de aangepaste dimensie eerst een naam en definieert vervolgens het bereik. Onthoud dat dimensies het bereik ‘hit’, ‘product’, ‘sessie’ of ‘gebruiker’ kunnen hebben. Dit is gebaseerd op hoe breed u uw statistische gegevens wilt categoriseren.

(Visited 36 times, 1 visits today)
error: Content is protected !!
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest